cocktail
Blogg

Kasai in the sky – japansk fusion och cocktailbar

Kasai in the sky i Malmö  har snabbt blivit en oerhört populär restaurang för Malmöborna. Med sitt experimentfyllda kök med tydliga japanska undertoner, och sina härliga och nyskapande cocktails utgör Kasai en slående kontrast till traditionella restauranger och barer. Med sitt läge högst upp i Story hotel, vid inloppet till Skeppsbron, ger den besökarna en underbar utsikt över Malmö.

Snabbt om Kasai in the sky:

Vad?Japansk restaurang och cocktailbar
Var?Centrala Malmö
Varför?För att du är sugen på att testa något nytt
När?Alla veckans dagar, utom söndag

Kasai in the sky med en meny som ger mersmak

Kasai in the sky har en meny som nog får det att vattnas i munnen hos de flesta som är förtjusta i japansk mat. Inledningsvis kan du till exempel prova en Omakase. Omakase betyder ungefär “det är upp till dig” och innebär oftast att kocken får relativt fria händer att utifrån några grundingredienser tillreda en liten måltid. 

Känner du för att starta med något litet kan du även testa en Izakaya. Izakaya innebär i Japan en typ av bar som serverar alkohol med tilltugg, och i det här fallet syftar Izakaya på just tilltugget. Små spännande rätter där du vågar experimentera genom att prova något nytt. 

Kasai in the sky för alla och envar

Kändes de första förslagen vågade, kan du fortsätta  med att kliva upp på fast mark och beställa in lite sushi och sashimi av de mer traditionella sorterna. Kasai serverar både klassiska varianter och lite mer vågade, alla smakfullt utformade så att de blir en fest även för ögat.

Känner du fortfarande behov av att stilla din hunger, så ta in en Robata, vilket helt enkelt betyder mat som tillagats över eld. Här finns både kött och fisk att välja mellan, samt goda och delikata tillbehör.

Kasai in the sky har en lunch som får en att längta efter mer

Varje dag i veckan, serverar Kasai in the sky dagens lunch. Till dagens lunch kan du välja på ett antal olika rätter, fyra fasta rätter samt två rätter som byts ut varje vecka. Lunchen serveras varje vardag mellan 11:30 och 14:30.

På Kasai serveras även brunch på helgerna.Varje lördag mellan klockan 12 och 16, kan du avnjuta brunch på Kasai in the sky i  Malmö. Brunchen består av ett antal populära rätter som du kan läsa mer om på hemsidan.

Vill du äta deras brunch, ligger priset från 385 kronor. Du kan även välja Kasai in the skys brunchalternativ med valfria rätter från à la carte-menyn, där du betalar per rätt.

Oavsett när du vill besöka Kasai, bör du inte komma utan att boka bord. Du bokar ditt bord enkelt via nätet.

Kasai in the skys julbord – om du tröttnat på svenskt julbord

Känner du att det blivit för mycket av svensk julmat? Prova då deras asiatiska julbord som är något helt utöver det vanliga med fyra serveringar med det bästa som japansk julmat har att erbjuda.

Hinner du inte till Kasai innan jul, kan du istället besöka Kasai in the sky vid nyår. Prova en festlig helkväll fylld av god mat och festliga cocktails, och få som pricken över i:et möjlighet att beskåda alla vackra fyrverkerier från en perfekt utsiktsplats. 

Bästa med Kasai in the sky:

  • Lyxiga cocktails
  • Brunchen
  • Utsikten
  • Omakase