apple tv
Blogg

Apple TV 4k för mediefantaster

I Voltaires roman Candide sägs det återkommande att de lever i den bästa av världar. Oavsett vilka olyckliga händelser som drabbar karaktärerna i romanen, håller de humöret uppe och repeterar orden. Medan detta var menat som en satirisk gestaltning, kan man med god fog säga att vi i dag lever i den bästa av världar. Åtminstone när det kommer till utbudet av TV-serier och filmer med mera, och där kan Apple TV 4k ta dig en bit på rätt väg.

Aldrig förr har utbudet av serier och filmer varit så stort som det är i dag, och det är tillika lättare än någonsin att se just det man vill se, när man vill se det. Med ett alltid växande antal streamingtjänster med någonting för alla smaker, från barnprogram till sport, film och serier i alla genrer, är frågan snarast hur man ska bära sig åt för att ta del av allt.

Apple TV 4k generation 6

En lösning för att bekvämt ta del av digitala medieprodukter är Apple TV 4k. Apple TV 4k är en extern mediaspelare som kan spela upp bild och ljud i hög kvalitet från en mängd olika appar. Bland annat kan du välja mellan appar som Disney+ för de mindre i familjen, Netflix, Amazon Prime Video, eller streama live från Hulu och Youtube.

Apple TV 4k 32GB eller Apple TV 4k 64GB

Som med det mesta i dag har Apple TV-produkterna intern lagring. Detta är bland annat för att spara olika appar som de ovan nämnda, eller till exempel spel med mera. Så hur vet man egentligen hur pass mycket utrymme man behöver? Det kan kanske vara lite svårt att veta på förhand hur man kommer att använda någonting innan man har det. Men någon uppfattning om ens egna vanor har man alltid!

Man kan fundera lite på hur man använder andra saker som sin mobiltelefon eller dator. Är man den sortens person som tycker om att ladda ner mycket appar och spel, eller använder man dem på ett mer grundläggande sätt? För den som hör till den förstnämnda kategorin kan det nog vara en idé att kolla mer på Apple TV 64GB. Däremot om man mest vill se på lite serier eller film då och då, funkar troligtvis Apple TV 32GB utmärkt.

Apple TV 4k prisjakt: hitta bäst pris

Det finns naturligtvis mer än ett ställe där du kan köpa Apple TV-produkter. Förutom Apples egna butiker, finns det en mängd olika återförsäljare i Sverige där du kan köpa Apple TV. Som tur har vi internet att ta hjälp av när vi letar efter det bästa erbjudandet. Olika butiker kan vid olika tillfällen ha pågående kampanjer där man kan få en bra rabatt på sitt köp.

Istället för att surfa runt på alla de olika återförsäljarnas hemsidor och leta, är det bäst att använda sig av en sida som prisjakt. Där kan du enkelt jämföra de erbjudanden som finns för närvarande, och hitta det bästa utan att behöva anstränga dig särskilt mycket.

Men om du inte är intresserad av att kolla själv, ser priserna ut så här för närvarande hos några återförsäljare:

·         Apple TV 4k 64GB Mediamarkt: 2090:-

·         Apple TV 4k Elgiganten: 1990:- för 32GB, 2090:- för 64GB.

·         Apple TV 4k Bilka: 1449 DKK för 32GB.

Vilka specifikationer har Apple TV 4k?

·         Stöd för HDMI 2.1

·         Gigabit Ethernet

·         Trådlös fjärrkontrollanslutning med Bluetooth 5.0

·         Ett inbyggt strömaggregat

·         Lagring: 32GB eller 64GB

Vad ingår när jag köper Apple TV 4k?

·         Apple TV 4k

·         Siri fjärrkontroll

·         Laddare

·         Lightning USB-kabel

Att köpa Apple TV 4k begagnad

Som med det mesta kan man även köpa Apple TV-produkter på begagnatmarknaden. Medan det betyder att man kan få produkten för ett lite billigare pris, gäller det även att vara lite mer uppmärksam på vilket skick produkten är i samt eventuella garantiförhållanden. Ska du köpa begagnat är det alltid bäst att själv inspektera produkten, för att säkerställa att den fungerar som den ska innan du betalar.

Är Apple TV 4k för dig?

Det är en fråga bara du själv kan svara på. Det finns som sagt många sätt att ta del av digital media i dag och Apple TV 4k är ett av dem. Med ett stort utbud av appar och tillgång till många populära filmer och serier, är det utan tvekan ett alternativ som är värt att åtminstone kolla in.