Blogg

Hur hämtar jag i Flensburg?

Sedan 1955 har Systembolaget haft alkoholmonopol i Sverige. Det finns delade meningar kring Sveriges alkohollagar och Systembolaget, men idag finns det också andra sätt att handla alkohol. I södra Sverige är det vanligt att åka till både Danmark och Tyskland för att köpa billig öl och rabatterat vin, men man kan även handla alkohol över internet. 

Det finns olika sätt att beställa alkohol på, via internet. Många sidor specialiserar sig på att sälja öl från Tyskland och Danmark. Det skiljer lite från sida till sida om de erbjuder hemleverans eller inte, men om du handlar på exempelvis 24/7 Kiosk finns det två sätt du kan välja mellan. 

  • Hemleverans via internationell budfirma
  • Hämta i Flensburg

Det senare alternativet väcker kanske frågan “hur hämtar jag i Flensburg?”. Flensburg ligger i Tyskland och med din beställningsbekräftelse kommer instruktioner kring hur det går till att hämta på lagret där. 

Hemleverans av öl

Om du önskar komma i kontakt med Burkbolaget eller andra liknande firmor brukar det finnas kontaktformulär på deras hemsidor. Det är vanligt att man får ordna leveransen själv, det vill säga antingen hämta på plats, eller själv ta kontakt med budfirma. Det kan vara bra att komma ihåg att det inte är alla budfirmor som hanterar alkohol, så hör med dem på förhand. 

Innan du åker iväg till Danmark, Tyskland eller något annat land för att köpa alkohol är det viktigt att komma ihåg Tullverkets regler. Du får endast ta med dig så mycket alkohol som motsvarar din eller din familjs personliga bruk. Om Tullverket bedömer att du har tagit in för mycket eller tror att du kommer sälja alkoholen i Sverige får de beslagta den.