Blogg

Hur man blir av med en kille på 10 dagar

Hur man blir av med en kille på 10 dagar är en amerikansk romantisk komedi från 2003. Filmen handlar om Andie Andersson som arbetar på ett trendigt Magazine och får i uppdrag att skriva om vad som krävs för att få en man att lämna en kvinna på 10 dagar. Samtidigt slår den attraktiva ungkarlen Benjamin Barry vad om att han kan lura vilken kvinna som helst att bli förälskad i honom, också på 10 dagar. 

Enligt imdb är det flera kändisar med i Hur man blir av med en kille på 10 dagar, bland annat Kate Hudson och Matthew McConaughey, vidare Adam Goldberg och Michael Michele med flera. 

Filmen Hur man blir av med en kille på 10 dagar baseras på ett bokomslag

Den romantiska komedin baseras på ett bokomslag från How to lose a guy in 10 days. Boken är skriven av Michele Alexander och Jeannie Long. Boken har ingen egentlig historia utan är en lista på vad man inte ska göra när man dejtar (a list of comedic dating don’ts). Det betyder att själva historien i filmen är helt påhittad, men huvudrollsinnehavaren, Andie, använder sig av en del av dessa “don’ts” för att bli av med Benjamin på 10 dagar. 

Info om huvudrollsinnehavarna Kate Hudson och Matthew McConaughey

  • Kate Hudson är en amerikansk skådespelerska född 1979 
  • För Filmen Almost Famous (från år 2000) fick hon en Oscarsnominering och en Golden Globe-vinst
  • Matthew McConaughey är en amerikansk skådespelare och producent född 1969 
  • Han var med i flera romantiska komedier under 2000-talet 
  • 2014 fick han en Oscarsvinst för bästa manliga huvudroll i filmen Dallas Buyers Club