trampoline
Blogg

På en YOUMP Trampolinpark finns det något som lockar för alla, oavsett om du är vuxen eller barn, tränad eller otränad, modig och vig eller mer försiktigt lagd. Det är väldigt viktigt att alla ska känna att utmaningarna man får i livet går att utmana stegvis och utefter ens egna förutsättningar. Jump for joy!

Snabbfakta på aktiviteter och attraktioner som kan finnas på en YOUMP Trampolinkpark 

SlamdunkHär blir du ett riktigt basketproffs. Bygg upp din studshöjd och njut av att göra läckra mål i basketkorgarna.
DodgeattackHär tävlar man i lag genom att hoppa på trampolinerna och kasta bollen på motståndarnas måltavlor. Låt bästa lag vinna!
AirtrackOm du älskar fart är detta något för dig. Ta dig fram genom att exempelvis hjula, volta och svinga dig fram. Låt din fantasi flöda och utmana dig själv.
ValojumpHär kombineras ett TV- spel med dina trampolinhopp. En kamera fångar alla dina coola moves. Tävla mot dig själv eller andra, det är helt upp till dig.
Dodgeball Dodgeball är en modern variant av spökboll, med den större rörelsefrihet som trampolinerna ger tävlar ni i lag om vem av er som står som vinnare.
BattlebeamTa fram din inre gladiator när du öga mot öga möter din motståndare på mjuka balansgångar och tävlar om att först få ned varandra i skumgummihavet.
Firanden och avslutningarRörelse är glädje och att utföra det tillsammans och fira något med andra ger en extra boost. Att samtidigt skapa minnen för livet är ett extra plus.

Vikten av att röra på dig och släppa endorfinerna fria

Ibland kan man känna som om man ”kört fast”, att ens hjärna känns belamrad med tankar och man verkligen är i behov av en paus. Att då helt bryta av det man sysslar med och fysiskt röra på sig är sällan något som man ångrar, även om man först kanske motsätter sig den tanken och känner att man inte alls orkar eller är upplagd för det.

För efter en stund av rörelse så känns ofta kroppen lugnare och tankarna mer öppna och klara. Detta kan man tillskriva sina endorfiner som är hormoner som bildas i kroppen exempelvis när vi rör på oss fysiskt och som ofta ger oss känslor av välbehag och lycka. På trampolinparken YOUMP i Örebro, med flera platser, blir det extra roligt.

Vad är farorna med att vara för stillasittande?

Vår kropp är byggd för rörelse, men i dagens samhälle är det inte svårt att ”fastna” för länge framför någon skärm som TV, dator, surfplatta och mobil. Man ska bara kolla lite grann och så vips har flera timmar flugit iväg.

Vad är då farorna med om man blir stillasittande för mycket och inte motionerar? Jo, risken ökar för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, man riskerar att få diabetes och risken att dö i förtid är betydligt högre. Om du då är en riktig soffpotatis och motion inte lockar dig, så blir det lättare av att veta att även kortare avbrott med motion ger resultat på sikt. Att varje steg räknas är ett motto att ta med sig.

YOUMP trampolinparker finns på följande ställen i Sverige

●Arninge

●Borlänge

●Halmstad

●Helsingborg

●Jönköping

●Kungens Kurva

●Linköping

●Norrköping

●Örebro

●Värmdö

●Västerås

Det varierar mellan olika YOUMP trampolinparker vilket exakt totalt utbud av aktiviteter och attraktioner som finns. Men exempelvis Örebro är en av fem städer som har Battlebeam och den enda staden i listan ovan som har Dodgeattack. Och i Borlänge kan du tävla mot dina vänner i Dodgeball och mot dig själv i Slamdunk. Och Slamdunk kan du även roa dig med i Jönköping tillsammans med Airtrack där din inre Michael Jordan kommer väckas till liv.

Kontakt och öppettider

Om man har några frågor, exempelvis om vilka öppettider som gäller, så kan man enkelt kontakta varje trampolinpark via telefon under alla dagar mellan klockan 09.00–14.00. Du kanske även skulle vilja ha en YOUMP Trampolinpark i din egen stad? Säg att du exempelvis bor i Växjö och har funderingar kring detta, då är det bara att höra av sig och framföra önskemålet. För vem vet var det byggs någon YOUMP Trampolinpark härnäst?