ITALIAN1
Blogg

Ciao Ciao Grande duger fint åt kungligheter

Ciao Ciao Grande är en trevlig italiensk restaurang som har funnits sedan 1995. Den mysiga, rustika atmosfären och toppläget på Östermalm lockar allt ifrån kollegor som vill käka lunch eller ta ett glas vin tillsammans efter jobbet, till familjer eller större sällskap som vill äta italiensk mat i toppklass. Enligt ryktet tittar även självaste kungafamiljen förbi för en pizzakväll titt som tätt.

Snabbfakta om Ciao Ciao Grande:

Vad?Ciao Ciao Grande är en italiensk restaurant i Stockholm.
Var?Ciao Ciao Grande ligger på Storgatan 11 på Östermalmstorg.
När?Ciao Ciao Grandes öppettider: 11-22 på vardagar och 12-22.30 på helger.
Hur?På Ciao Ciao Grande kan man äta italiensk mat i rustik krogmiljö.

Italienskt på Östermalm

Restaurangen Ciao Ciao Grande ligger vid korsningen Storgatan och Artillerigatan vid Östermalmstorg i centrala Stockholm, och erbjuder inte bara god mat utan även inredning inspiration. De stora, röda markiserna som skyddar gästerna på uteserveringen från väder och vind kan skymtas på långt håll. Besökarna välkomnas in med en röd matta till en miljö av mörka träslag, rödrutiga dukar och svartvita fotografier som genast för tankarna till Italien.

Doften av vitlök, oliver och solmogna tomater är tillräckligt för att fresta smaklökarna även på den mest kräsne restaurangbesökaren. På Ciao Ciao Grande erbjuder man bordsbokning och avhämtning av populära italienska rätter där pizza och pasta står i fokus. Lunchmenyn serveras mån-fre 11-14.30, där ingår dryck, bröd, sallad, kaffe och dessert. Middag serveras mån-fre från 14.30 och helger från klockan 12. Mat för avhämtning finns tillgängligt mellan 11-22 på vardagar och 12-22.30 på helger.

Variationsrik avhämtningsmeny på Ciao Ciao Grande

 • 16 pastarätter
 • 2 fiskrätter
 • 4 kötträtter
 • 2 risotto
 • 7 sallader
 • 8 vegetariska pizzor
 • 5 pizzor med fisk och skaldjur
 • 33 köttpizzor
 • 4 pizza bianco (utan tomatsås)
 • 4 veganpizzor

Ciao Ciao Grande har något för alla

På Ciao Ciao Grande finns en bred meny med något för alla smaker och behov. Utöver en varierande lunch- och middagsmeny och en mängd olika sorters pizzor erbjuder Ciao Ciao Grande en italiensk buffe från 359:-/ person samt catering för sällskap från tio personer och uppåt.

Det finns även glutenfria alternativ och för den som inte äter kött finns det en hel del att välja på. För vegetarianen finns flertalet pastarätter, sallader och pizzor med krispiga grönsaker och lyxiga ostar i fokus samt för veganen finns fyra olika sorters pizzor med en bas av tomatsås och veganost.

Veganskt på Ciao Ciao Grande

 • Vegan Storgatan Special innehåller färska champinjoner, färsk paprika, aubergine, pinjenötter, vitlök och ruccola.
 • Vegan Gringo innehåller färska tomater, jalapeño, tacokrydda och tacosås.
 • Vegan Grande innehåller färska champinjoner, färska tomater, färsk paprika, kronärtskocka, lök och sparris.
 • Vegan Köttfärs innehåller vegansk köttfärs, oliver, färska tomater och ruccola.

Hur tar man sig till Ciao Ciao Grande?

Den som inte har förmånen att bo med gångavstånd till Östermalm tar sig enklast till Ciao Ciao Grande med tunnelbanans röda linje mot Ropsten. Stig av vid Östermalmstorg som ligger en station från T-Centralen. Därifrån är det omkring nio minuter att gå via Riddargatan och Sibyllegatan innan du når den röda mattan utanför Ciao Ciao Grande. Det som kanske känns som en långpromenad för den hungrige brukar vara en uppskattad gångtur för den som just satt i sig en stor, lyxig pizza.

Kommer du till Stockholm City med bil finns parkering vid Hedvig Eleonoraskolan där två timmars parkering erbjuds för (i Stockholm blygsamma) 40 kronor. Ett annat men dyrare alternativ är Aimo Park på Sibyllegatan 12 där man erbjuder samma tid för 208:-. Båda parkeringarna ligger ungefär fyra minuters promenad från Ciao Ciao Grande.

Ciao Ciao Grande under luppen

Ciao Ciao Grande slog upp portarna redan 1995 och drivs av Kemal Alpek under bolaget Alpek & Co. Alpek & Co registrerades 1993 och är ett aktiebolag som bedriver verksamhet inom livsmedels- och restaurangbranschen. Alpek & Co består av två bifirmor; GRANDE Alpek som driver restaurangverksamhet och Cafe Alpek som driver café och bar. Alpek & Co har 22 anställda och omsatte över 22 miljoner kronor 2021.

Ciao Ciao Grande har fullständiga rättigheter och erbjuder gästerna egentillverkat bordsvin samt flera olika italienska viner. Trots en jämförelsevis hög prislapp på omkring 200:- för en pizza verkar Ciao Ciao Grandes besökare till allra största del nöjda. På The Fork som är Tripadvisors omdömestjänst för restauranger får Ciao Ciao Grande 8,5 i betyg av 10 möjliga. Betyget är baserat på 2867 omdömen där de högsta betygen gäller smaken på maten medan de sämsta tycks relatera till priserna.