Blogg

Känd artist misstänks för stämpling till människorov

På nyårsafton 2020 grep polisen en efterlyst person för stämpling till människorov. Strax efter visade det sig att personen i fråga hade varit efterlyst ett par veckor. Dessutom kom människor snart på att det rörde sig om en känd artist.

Vad säger Flashback?

På nätforumet Flashback frågade sig många snart vilken känd artist misstänks för stämpling till människorov. Själva brottet som artisten var misstänkt för var alltså en kidnappning som hade skett tidigare under året.

Känd artist misstänks för stämpling till människorov

En tredje sak som man snart kom på var att den misstänkte hade kopplingar till förorten Vårby i Stockholm. Men snart visade det sig att det bara var där man hade begått brottet. Vid den här tiden hade domarna ännu inte fallit i målet kring Vårby-nätverket, och spekulationerna pågick därför för fullt. Det skulle senare komma att visa sig att artisten istället hade kopplingar till ett helt annat gäng – Shottaz.

Vidare skulle det komma att dröja fram till våren 2021 innan det blivit känt i media och bekräftat vem det rörde sig om. Men fallet fick stor uppmärksamhet och sommaren 2021 föll domarna i målet.

Rapparen Yasin från Rinkeby

I samband med domen blev det känt för den breda allmänheten att den kända artisten var rapparen Yasin Abdullahi Mahamoud från Rinkeby i Stockholm. Yasin hade redan sedan tidigare en bakgrund som kriminell. Till exempel hade han 2018 blivit dömt till drygt två års fängelse för grovt vapenbrott.

Den dom Yasin fick för stämpling till människorov under sommaren 2021 innebar fängelse i tio månader. Yasin lämnade fängelset under december 2021.